
Introduktion til: Tekstfeltet

Formål:
Formålet med tekstfeltet er at give udfylderen mulighed for at skrive en tekst til blanketten. Man kan nemt indstille tekstfeltet med antallet af linjer og sætte begrænsninger for, hvor mange tegn der må skrives i feltet.
Standard Tekst-feltet, når det åbnes i en blanketskabelon
Sidst redigeret: 16/02-2025

Indholdsfortegnelse:
1.1. Standardtekst
1.2. Ledetekst
1.3. Max antal karakterer
1.4. Antal linjer
1.5. Opdater feltet
2.1. Oprettelse af autotekster
2.2. Anvendelse af autotekster
2.2.1. Autotekstknappen i tekstfeltet
2.2.2. Indsætning af autotekster
2.2.3. Redigering af autotekster
1. Vigtige indstillinger
I det følgende afsnit gennemgås 5 vigtige indstillinger for opsætningen af Tekst-feltet.
Vigtige indstillinger for Tekst-feltet
Med funktionen standardtekst kan man udfylde et tekststykke, som skal stå i tekstfeltet som standard. Hvis der skal skrives ny tekst i feltet, skal standardteksten først slettes fra feltet.
1.1. Standardtekst
Tekstfelt i blanketskabelon med indsat standardtekst
Med funktionen ledetekst kan du skrive et vejledende tekststykke, som overskrives, når udfylderen skriver tekst ind i feltet. Ledetekst anvendes dermed til at vejlede udfylderen i, hvad feltet skal indeholde. En ledetekst kunne for eksempel være Udfyld navn, Angiv adresse eller andet.
1.2. Ledetekst
Tekstfelt i blanketskabelon med indsat ledetekst
Her kan du angive et maks. antal tegn, der må skrives i feltet. Dette antal vil fremgå over tekstfeltet, og en tæller vil fremhæve, hvor mange tegn udfylderen har tilbage. Antallet karakterer inkluderer mellemrum.
1.3. Max antal karakterer
Tekstfelt i blanketskabelon med max antal karakterer indstillet
Tekstfeltet kan benyttes i mange forskellige henseender, og man kan nemt indstille antallet af linjer, som feltet skal fylde.
1.4. Antal linjer
Tekstfelt i blanketskabelon, hvori der er tilføjet 6 linjer
Med denne funktion kan feltet udfyldes med data fra et andet felt. Du skal vælge blanketskabelonen, feltet og værdien, som, du ønsker, skal indsættes i dette felt.
1.5. Opdater feltet
Opsætning af feltopdatering

2. Autotekster
Det er muligt at indsætte foruddefinerede tekster i tekstfelter, som gør det nemt for eksempelvis sagsbehandlere at behandle sager, hvor de samme begrundelser ofte anvendes. Dette har til formål at lette udfyldelsesprocessen.
2.1. Oprettelse af autotekster
Kun brugere med rettigheden ‘Opret og rediger standardtekster og autotekster’ kan oprette/redigere autotekster. Derfor bør hver afdeling have én med denne rettighed.
Autotekster oprettes centralt i XFlow under ‘Autotekster’, hvor man kan:
Oprette kategorier for nem søgning.
Angive navn, type (fælles/lokal), anvendelse (tekstfelt/tekstfelt med formatering) og indhold (evt. på dansk og engelsk, hvis sprogversionering er aktiveret).
Det er kun brugere med rettigheden ‘Benyt autotekster’ kan indsætte dem via en knap i tekstfelter, hvorfor det vil være oplagt, at der er én fra hver afdeling i kommunen, der har denne rettighed.
2.2. Anvendelse af autotekster
I det følgende afsnit gennemgås, hvordan du kan indsætte autotekster i dit tekstfelt.
Når en medarbejder, f.eks. en sagsbehandler, er i gang med en udfyldelse og skal udfylde et tekstfelt, kan vedkommende via en knap på feltet, vælge en af de oprettede autotekster. Autoteksterne er inddelt i kategorier, og det er desuden muligt at søge i autoteksterne.
2.2.1. Autotekstknappen i tekstfeltet
Knap i tekstfeltet til autotekster
2.2.2. Indsætning af autotekster
Herefter har du mulighed for at se og indsætte de oprettede autotekster.
Indsætning af autotekster
2.2.3. Redigering af autotekster
Når den prædefinerede autotekst er valgt, har medarbejderen fortsat mulighed for at redigere i denne efterfølgende (f.eks. med datoer, tilføjelser osv.)
Mulighed for redigering af autotekster